Løgn er OK? lyver da hver dag..

Jeg vet ikke helt hva alle tenker og mener om Hvit løgn, Skitten løgn, Beskyttende løgn, løgn generelt?

Jeg vil jo faktisk si at jeg hater løgn, så lenge det er mot meg. Jeg vil alltid heller høre sannheten fra alle rundt meg, er det noe viktig som blir holdt fra meg og jeg får vite det senere blir jeg jo sint fordi noen har fortalt meg en løgn ang det.
Javisst kan sannheten såre, ofte ønsker man jo å ikke høre det du blir fortalt, men det er jo virkelig bedre å bare få sannheten så du kan jobbe deg gjennom den i stedet for å vandre rundt i en trygg uvitenhet som er bygd på løgn?

En liten hvit løgn som f.eks ang. antrekk osv fra venner er jo ikke til å se vekk i fra i ny og ne, men jeg har heldigvis to venninner som er ærlig nok til å si at "njaa, helt ærlig så kan du kanskje heller ta den andre.." eller "nei, det funker ikke".
Ikke alltid kult der å da, men heller få vite det så jeg kan fikse meg til å faktisk se bedre ut og slippe at kanskje 10 andre bekjente må svare at jeg er fin selvom jeg kanskje ikke helt er det?

Men selv, så kan jeg egentlig ikke si så mye ang løgn, jeg er ærlig og sier ting som det er, alltid.
Vel der dukket det en liiiten løgn opp, Alltid? hell no, jeg lyver i det minste en gang hver dag. Men den eneste jeg lyver til som det går hardest utover, er meg selv.
Det er teit, jeg hater løgn, løgnere, men er en og tror aldri jeg kan slutte helt å være en. Men jeg mener at jg lyver for å beskytte de rundt meg, jeg lyver for at de ikke skal synes synd på meg, bli bekymret eller mase.

"Det går bra!"   "neiiida, ikke noe galt"     "JA, har det så flott så, ordner seg alltid!"    "nei jeg er stappmett"        "gi deg, ingenting å bekymre seg for"   "ja jeg skal ringe og si ifra om det er noe!" "sier ifra om jeg ikke vil være alene"Det må jo være i det minste en av disse alle kan kjenne seg igjen i? Det er som automatiske svar som har etset seg inn i munnen din, som kommer spyende ut før du rekker å tenke at..nei, det er ikke sant..
Jeg mener at alle rundt meg har det bedre så lenge de får høre det de håper på, i det minste familien.
Men samtidig, nå i den siste tiden har jo fler og fler tatt meg i det, som meg helsen min psykisk, (send meg vekk, jeg tror jeg er på grensen til gal... selvom det IKKE skal spøkes med) Men ustabil er jeg nå.

Jobber med å være mer ærlig overfor meg selv, klarer jeg å si til alle rundt meg hva jeg mener om de og alt i verden så burde jeg kunne klare å si ifra om at ting ikke er bra..??
Der har jeg jo noe positivt å legge til med en gang, vært helt ærlig med 3 familiemedlemmer og 2 nesten familiemedlemmer i dag og sagt ifra at det ikke er så bra i dag.
Kanskje det er mulig og endre daglige løgnere?

Så nei.. løgn er ikke ok! uansett

14 kommentarer

oda celine

14.sep.2010 kl.22:29

jeg viker heller unna enn å lyve.
viker unna jeg og!

Helene Andresen

14.sep.2010 kl.22:42

det er bra begge to:) bra å klare å vike ifra å lyve til seg selv :)

Nathalie Dahl Naalsund

14.sep.2010 kl.22:48

jeg er ikke noe fan av lyging nei! ;(

Helene Andresen

14.sep.2010 kl.22:53

Nathalie Dahl Naalsund: da er vi to.. blir aldri fan av det:/

justdreaming

14.sep.2010 kl.22:55

Løgn er en dårlig egenskap, men like fullt meget menneskelig.. Man slipper ikke utenom det uansett. Det kommer vel mer an på hvorfor man lyver.. Men som jeg sier; jeg lyver sjeldent - jeg bare snur litt om på sannheten

Nåja

14.sep.2010 kl.22:59

Dette er grunnen til at jeg ikke stoler på noen, folk lyver hele tiden :( Og jeg synes kommentaren din "Jeg vil jo faktisk si at jeg hater løgn, så lenge det er mot meg." oppsummerer det fint, mennesker er egoistiske skapninger. Mennesker ljuger fordi det er lett og vi liker lett. Å snakke sant krever litt mer og svært få klarer det, de velger heller den lette veien på bekostning av andre og med et stort smil.

MATILDEM

14.sep.2010 kl.22:59

Jeg tror hverdangen går litt lettere viss du bakker folk opp og ikke sier alltid det du mener, viss f.eks vennen din har en GIGA kvise elns og du sier " ÆÆÆSJ, du har en kvise i trynet, hørt om pudder eller?" og istedenfor la det gå. Og viss personen spørr så trenger du ikke og lyge men heller ikke og overdrive.

Noe jeg HATER er at "bestevennnen" løg til meg ETT HELT ÅR, da ble jeg SÅ sint at vi ikke lengre er bestevenner. Så løgn kan være noe dritt...

Helene Andresen

14.sep.2010 kl.23:04

MATILDEM: Det er også det med grenser da, man kan være ærlig om alt, men man skal ikke nevne ting for å såre folk heller eller ta opp ting som du forstår vennene dine helst ikke vil snakke om, som f.eks "gigakvisa" herregud, jeg er aldri ute etter å såre vennene mine, hadde de derimot spurt meg om den "kvisa" virkelig syntes hadde jeg svart (om den gjorde det) ja, men se her! tatt frem sminken min og hjulpet den personen med det? så jeg overdriver ikke ærligheten, men spørr du meg om noe så er jeg ærlig, uansett og det vet vennene mine og setter pris på :)

Løgn kan virkelig være noe dritt ja :(

Helene Andresen

14.sep.2010 kl.23:07

Nåja: jeg er enig med deg, det er en vanskelig grense der, og det å stole på noen kan jo si å være et evighetsprosjekt. Jeg vil at alle skal kunne være ærlige mot meg, som jeg er til mine venner. Men hvordan kan egentlig noen ikke lyve til meg, når jeg lyver til meg selv hele tiden?

Men sant sant Enkelt er det alle liker best dessverre

CHRISTINA STAVNE

14.sep.2010 kl.23:16

Den psysike grensen i gjennom å lyve vil jo ikke gjøres bevist. Noen ganger kan en løgn komme opp som en unnskyldning, men det er i noen små tilfeller som "sorry kan ikke møte deg , fordi jeg har punktert " , men egentlig vil du ikke møte den personen.

Finnes liksom så sykt mange spørsmål innen å lyve at det ikke kan være fasit svar. Du kan lyve ved å få oppmerksomhet, ved å passe på ryktet ditt, for at vennen din ikke skal bli sur på deg.

Så en løyn kan være til hjelp noen gang, men heller forhold deg til fakta og ærlighet, men man kan vri på sannheten, ikke mye, men litt.

Wolverinne

14.sep.2010 kl.23:22

prøver så langt jeg kan å unngå løgner.. lenge siden jeg sluttet å si automatisk nei da noen spurte "ser jeg feit ut i denne".. spør dem meg, får de et ærlig svar.. jeg ljuger ikke om hvor jeg er eller hva jeg gjør, og jeg forventer det samme tilbake.. små løgner gjør veien til de større lettere... og i mine forhold uansett åssen basis de er på, så forventer jeg, og gir, 100% ærlighet.. det varer jo lengst

Kari

15.sep.2010 kl.00:32

Det der var et sabla godt blogginnlegg!

Helene Andresen

15.sep.2010 kl.00:41

Kari: Tusen takk skal du ha!

Skriv en ny kommentar

Helene Andresen

Helene Andresen

20, Moss

Er 20 år og holder på å utdanne meg frisør/make up artist veien for å til slutt få statusen Stylist:) Jeg blogger om min hverdag, det som faller meg inn og ugang som jeg kan komme til å finne på. Kontakt: heleneand@live.no

Kategorier

Arkiv

hits