Organdonasjon - det er viktig!

Skriver og snakker om det stadig vekk, men det er fordi det virkelig er alt for lite om det der ute, veldig mange som går gjennom livet uten å i det hele tatt tenke over et eller få meg seg noe om det!
Vil veldig gjerne at du ser på denne traileren over som jeg har lånt ifra www.organdonasjon.no  .
Det er et lite utdrag fra filmen En gave for livet. Det er en egen film du kan kjøpe osv. men bare å se den lille snutten så håper jeg at man tenker litt mer over det med organdonsajon?

Utdraget her er lånt fra organdonsajon siden som du ser link til over. har skrevet det før men gjør det igjen.

"Hvert år opplever mange familier at en av de nærmeste blir alvorlig skadet i en ulykke eller blir rammet av hjerneblødning eller blodpropp.

Hvis livet ikke står til å redde kan det bli spørsmål om donasjon. Da vil legen spørre de pårørende om de kjenner den avdødes holdning til donasjon, og be om tillatelse til å bruke hans/hennes organer for å redde andre.

Det er de pårørende som må svare på vegne av den avdøde. Det er det standpunkt du skriftlig eller muntlig har tilkjennegjort som skal gjelde. Derfor er det så viktig at du informerer dine nærmeste om ditt standpunkt mens du lever. Da slipper de å ta avgjørelsen på dine vegne.

En donor kan redde flere liv. Vi har alle syv organer å gi bort; hjerte, to lunger, to nyrer, lever og bukspyttkjertel.

Det er i prinsipp ingen aldersgrense for donasjon."


Organdonsajon reddet livet mitt!

4 kommentarer

Miaee -

09.sep.2010 kl.16:40

bra video ♥

Martine

09.sep.2010 kl.16:48

Supert at du oppfordrer til dette! Dette er en hjertesak for meg også!

Har du vært gjennom organdonasjon?
Har lenge vurdert dette, men har aldri fått gjort noe med det. Har heldigvis fått sagt til mamma og pappa at jeg ønsker det, så skulle det skje noe med meg så er de i alle fall klar over hva jeg selv ønsker :)

Kan jeg spørre hvordan organdonasjon reddet livet ditt?

Helene Andresen

09.sep.2010 kl.18:37

Martine: ja jeg har vært gjennom organdonasjon.

Sandra Helen: Takket være organdonasjon så fikk jeg et nytt hjerte for 3 år siden som jeg jeg aldri hadde overlevd uten, men måtte vente veldig lenge, for få som tar stilling til donasjon av organ, kjempe bra at du har sagt ifra til foreldrene dine og er åpen for det :)

Skriv en ny kommentar

Helene Andresen

Helene Andresen

20, Moss

Er 20 år og holder på å utdanne meg frisør/make up artist veien for å til slutt få statusen Stylist:) Jeg blogger om min hverdag, det som faller meg inn og ugang som jeg kan komme til å finne på. Kontakt: heleneand@live.no

Kategorier

Arkiv

hits